18 Haziran 2016 Cumartesi

Yeşil ekonomi için yerli türbin yapılacak


Yeşil ekonomi alanında yatırımlar yapacağını açıklayan ünlü beyin cerrahı Prof. Haluk Deda, yerli rüzgar türbinleriyle, rüzgardan elektrik üretimi sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çiftliği’ni kuran dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Haluk Deda, dev yeşil ekonomi yatırımları yapmaya hazırlanıyor. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) yayın organı Ekonomik Denge Dergisi’ne konuşan Prof. Dr. Haluk Deda, “Biz yeşil petrolün üzerindeyiz. Yeşil ekonomi Türkiye’yi uçurur” dedi. Eko-çiftlik haline getirmeye çalıştıkları Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çiftliği’nden kendi elektriklerini kendilerinin üreteceğini belirten Deda, şöyle konuştu:
“Tıbbi bitkilerin içerisinde, insan sağlığına yararlı kimyasal maddeler var. Bu bitkilerin içindeki hammaddeyi alacak tesisleriniz varsa o maddeyi elde edebilirsiniz. Yurt dışından gelip bu maddeleri alıyorlar ve ilaç olarak geri satıyorlar. Biz yeşil petrolün üzerindeyiz. Yeşil ekonomi Türkiye’yi uçurur.
Enerjisini rüzgârdan sağlayacağımız tribünlerin imalatı için uğraşıyoruz. Tamamen doğal bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. İstiyorum ki kendi elektriğimi üretip saklayayım. Dünyada da böyle bir şey pek yok aslında. Türkiye’deki makine mühendisleriyle bir araya gelip 50 Kw’lık, yüzde yüz Türk üretimi bir rüzgar tribünü yaptık. TSE’ye müracaatımız da tamam.”

KIRMIZI ETİN FİYATI PEYNİR EKMEK GİBİ OLMALI

Demir eksikliğinin sebep olduğu kansızlığı yenmek için Kars’ta kurdukları koyun çiftliği hakkında da bilgi veren Deda, “Türkiye’deki kansızlık sorunu kırmızı et ile çözülür” dedi. Açmayı planladığı diğer tesisler hakkında da konuşan Deda, şöyle devam etti:

“Demiri alabileceğimiz en önemli gıda olan kırmızı et, sağlımız için gerçekten çok önemli. Bir milleti aptallaştırmak istiyorsanız, ona kırmızı et vermeyin, yeter. Bizde kırmızı etin, peynir ekmek fiyatında olması gerekiyor. Ama yok. Çiftliği bu nedenle kurduk. Türkiye’de hammadde üretilmeden et üretimi bekleniyor. Bu kabul edilemez. Etin hammaddesi ise otlardır. Hammadde sorurunu çözersek et fiyatlarını düşürebiliriz. Ayrıca bitkilerin, etken maddelerini kaybetmeden oldukları yerde kurumalarını sağlamak için de kurutma tesisi açacağız.”

Halbes Enerji,
Hürriyet Gazetesi 2015 Yılında yayınlanan haber.

haberin linki: http://www.hurriyet.com.tr/yesil-ekonomi-icin-yerli-turbin-yapilacak-28595620

www.halbes.com
info@halbes.com
0312 865 10 12 - 13

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar

Bize Ulaşın

Ad

E-posta *

Mesaj *