17 Haziran 2016 Cuma

HALBES ENERJİ, YENİLENEBİLİR ENERJİ RÜZGAR SİSTEMLERİ


Halbes Enerji olarak Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çok zengin bir ülke olduğunun farkındayız. Öyle ki yabancı yatırımcılar Türkiye’nin bu devasa potansiyelini geliştirmek ve bu alana yatırım yapmak için adeta can atar durumdalar. Bizlerde ülkemizin yenilenebilir kaynaklarından birisi olan ‘Rüzgar Enerjisini’ kullanmak için yatırımlarımızı yapıyor, Ar-Ge çalışmalarımıza hız katıyoruz. Yapılan anlaşmalar ve yaşanılan gelişmelerle birlikte ilk türbinimiz 2015 yılı içerisinde dikilmesi hedeflenmektedir.

Farklılığımız Nerede?

Şirketimizce üretilen rüzgar türbinlerinin üretiminde diğer yatırımlarda izlediği sıradanlıktan uzak ve farklı olmak anlayışıyını korumaktadır. Nitekim bu alanda geliştirdiği yöntemler ile adını birçok kişinin bildiği  Yücel HÖKELEK ile birlikte çalışmaktadır. Yücel HÖKELEK tarafından geliştirilen ve patentine sahip olduğu bu kanat sistemiyle ‘dünyanın en verimli kanat profillerinden’ birisi olmayı başarmıştır. Diğer türbinlerden farklı olarak, enerji üretimi için gereken rüzgar hızını en alt düzeye çekmiş ve böylece düşük rüzgar hızında bile istenilen enerjiyi üretmeyi başarmıştır.

Buna paralel olarak Ankara’da ürettiği 50 Kw’lık rüzgar türbini ile şehirlerin aydınlatma sistemlerine, orta ölçekte üretim yapan sanayi kuruluşlarına ve büyük çiftliklerin ve orta ölçekteki site yerleşimlerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir. Bu anlamda protokelde ilk rüzgar türbinlerinin satışı gerçekleşmiş olup, çok yakın bir tarihte kurulması hedeflenmektedir.

Şirketimizin ek olarak bu konuda halen Ar-Ge çalışmaları devam eden, 5 kW, 10 kW, 20 kW, 50 kW ve 100 kW lık rüzgar türbini yatırımları ile bu alanı bireysel kullanımlara açmayı hedeflemektedir.  Şirketimizin bu güçlerde rüzgar türbinleri üreterek küçük çapta çiftlik ile iş yerlerinin enerji ihtiyaçlarının karşılaması hedeflenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar

Bize Ulaşın

Ad

E-posta *

Mesaj *